top of page

Tips voor online muziekles

Bijgewerkt op: 1 mei 2022

"Haal meer uit de les door goed voorbereid te zijn"


Gelukkig kunnen, ondanks dat de muziekscholen gesloten zijn, de vioollessen toch doorgaan.

Hieronder enkele tips om de les zo efficiënt mogelijk te laten verlopen:


Allereerst: zorg dat je een goede wifi-verbinding hebt. Je hoeft niet bovenop de router te staan, maar zorg in ieder geval dat je er niet te ver vandaan zit.


Stem je instrument van tevoren: zonde om 5 minuten van de les te besteden aan stemmen.


Speel van tevoren in. Minimaal 10 minuutjes van tevoren even met toonladders warm spelen zorgt ervoor dat je geconcentreerd bent, je instrument weer beter voelt en je oren open.


Zorg dat je je bladmuziek op orde hebt en onder handbereik. Daar hoort ook bij dat je even nadenkt en opschrijft wat je vragen zijn en wat je moeilijk vond, zodat we daar in de les gericht aan kunnen werken.


Het maakt een enorm verschil of je de ingebouwde microfoon van de laptop gebruikt of een externe usb-microfoon van een paar tientjes: https://www.bax-shop.nl/usb-microfoons/devine-m-mic-usb-bk-condensatormicrofoon-zwart Hoe beter ik je kan horen, hoe beter ik je les kan geven. Bovendien kun je jezelf dan ook goed opnemen!


Wanneer de les via Zoom wordt gegeven, zorg er dan voor dat je niet met een telefoon of tablet inlogt. Bij Zoom is de functie "Original Sound" namelijk niet beschikbaar op deze apparaten, waardoor de vioolklank softwarematig wordt weggefilterd. Gebruik dus het liefst een laptop.


Zet (en dit is het aller belangrijkste!) in Zoom de functie Original Sound aan:


58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page