top of page

Christof Wagenaar

Ik ben violist en viooldocent. Als viooldocent geef ik les bij Kaliber kunstenschool en in mijn eigen privépraktijk geef ik vioolles in Velp en Arnhem. Ik heb ruim 15 jaar ervaring met het lesgeven aan zowel beginners als aan gevorderden, aan kinderen en volwassenen. Mijn leerlingen spelen in diverse orkesten en zijn uitgevlogen naar diverse conservatoria.

Naast het lesgeven componeer en arrangeer ik eigen lesmateriaal voor leerlingen en ensembles en zoek daarin de aansluiting bij de belevingswereld van de leerlingen. Ik begeleid mijn leerlingen op piano en besteed naast de reguliere leerlijn, indien gewenst, ook aandacht aan improvisatie en samenspel. Als docent ben ik flexibel, gericht op de wensen en doelen van de leerling en probeer van elke les een klein feestje te maken, maar zonder kwaliteit uit het oog te verliezen.

Spelplezier!

"Mijn droom is dat al mijn leerlingen hun leven lang met vreugde muziek zullen maken."

Daarom leer ik mijn leerlingen niet alleen viool spelen, maar werken we ook aan vaardigheden die nodig zijn om een zelfstandig en "eigen" muzikant te zijn.

Spelplezier en enthousiasme zijn de brandstof voor ontwikkeling, en staan centraal in mijn lessen.

 

In mijn lessen werk ik ernaar toe om leerlingen zelfstandig stukken te leren studeren, zodat ze alles wat ze willen spelen zelf kunnen bereiken en hun leve lang plezier kunnen hebben van muziek maken, samen of alleen.

Schermafbeelding 2022-04-06 om 19.36.40.png
bottom of page